TILBURG
follow us at LinkedIn
follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
 

HOME

4 t/m 11 november 2016: in dialoog over MIJN PLEK

4 t/m 11 november 2016: in dialoog over MIJN PLEK

Tilburg in Dialoog is druk bezig met de voorbereidingen voor de 8e editie van de Week van de Dialoog. Deze is dit jaar van vrijdag 4 t/m vrijdag 11 november.

Het thema van dit jaar is 'Mijn Plek'. 
Wat is jouw plek? In huis, in de natuur? Hier? Ergens anders? In je gezin, of op je werk? Of bij je vereniging? In deze wereld, om het maar groot te maken? In Tilburg, in Udenhout, in Berkel-Enschot? Er zijn heel veel plekken waar we ervaringen over kunnen delen, kunnen dromen en iets mee kunnen doen. Doe je mee?

We openen de Week met 4 dialoogtafels om 4.30 uur en een ontbijt in de abdij van de Trappisten van Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeve. Wie wil kan deelnemen aan het ochtendgebed. Het aantal plaatsen daar is beperkt, dus meld je snel aan!

Leuk je (weer) te onmoeten!

 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Tilburg in Dialoog, meld je dan aan voor de nieuwsbrief of wordt vriend op facebook.

Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je hier.

 

2 oktober: dialoog over eenzaamheid

Op zondagmiddag 2 oktober organiseert Sjef van der Klein van ContourdeTwern een middag in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. We doen mee met een dialoog over eenzaamheid. Je bent van harte welkom! Meld je wel even aan bij Sjef! SjefvanderKlein@ContourdeTwern.nl.

Iedereen is van harte welkom, deelname is gratis! 

5 oktober: speeddialogen Night University

Op woensdagavond 5 oktober is het weer NIGHT UNIVERSITY op de campus van de Tilburgse Universiteit. Het thema is Face Your Fears. We gaan er ook speeddialogen doen, in aanloop naar de Human Library die op 23 november plaatsvindt. 

Doe je mee? Er is een Engelstalige en een Nederlandstalige dialoog. Je kunt niet inschrijven, er zijn per tafel slechts 6 plekken, dus zorg dat je er op tijd bij bent in het Warandegebouw!

Face your Fears, Meet your Prejudice!

Meer informatie over dit evenement vind je hier

5 oktober: Night University met speeddialogen!

5 oktober: Night University met speeddialogen!

Face your Fears! is het thema van Night University dat op woensdagavond 5 oktober plaatsvindt op de campus van Tilburg University. 
Tilburg in Dialoog verzorgt er een Nederlandstalige en een Engelstalige speeddialoog, van 21.15 uur tot 22.15 uur in het Warandegebouw. Durf jij het aan, om je angsten die je hebt vanuit je vooroordelen met anderen de delen?

Let op: je kunt je voor deze dialogen niet aanmelden en er zijn per tafel slechts 6 plekken beschikbaar. Ben er dus op tijd bij!

Deze dialogen worden gehouden in aanloop naar de Human Library at Bibliotheek Midden-Brabant, Tilburg, Netherlands, die op 23 november gehouden wordt. Een andere vorm van dialoog!

Ervaringen in 1 of enkele woorden.

enkele van de vele reacties op deelname aan de dialogen
enkele van de vele reacties op deelname aan de dialogen

Misschien

misschien zou je het jezelf gemakkelijker maken

als je je de mensen

terug kon denken als kinderen

dat om die en om die

eens een moeder wakker heeft gelegen

dat een vader trots als een pauw

met ze ging wandelen

dat ze een vingertje knelden

tussen de deur

en huilden om een bloedende knie

en dat ze eens in de

eerste klas hebben gezeten

een veel te groot potlood

in het knuistje

 

Trinus Riemersma

Het is belangrijk om in dialoog te blijven.

Jan de Bie, Piet Verheijen en Charles Wagenaar over hun ervaring met de dialoog. Met dank aan Straatpraat voor het filmpje!