TILBURG
follow us at LinkedIn
follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
 

HOME

Tilburg in Dialoog op de Buurtcamping!

In het weekend van 15, 16 en 17 juli is er de Buurtcamping in Tilburg. Alle Tilburgers die zin hebben om een nachtje te kamperen in eigen stad, die het leuk vinden om stadsgenoten te leren kennen, zijn welkom.

En natuurlijk voeren we dialogen! Op vrijdagavond 15 juli zijn er 3. Van harte welkom!

Hier kun je je inschrijven.

De toekomst van Tilburg in Dialoog

Direct aanmelden? Klik hier!


Vrijdagochtend 10 juni: in dialoog over de toekomst van Tilburg in Dialoog 

Veranderingen

Na zeven jaar van goede gesprekken tijdens de Tilburgse Week van de Dialoog is de tijd gekomen om de balans op te maken om vervolgens nieuwe wegen te verkennen. Er hebben zich in de laatste jaren enkele belangrijke veranderingen voorgedaan. Om te beginnen: tot 2014 werden we nog financieel ondersteund door de gemeente en enkele Tilburgse organisaties en instellingen. In 2015 is die steun grotendeels weggevallen en dit jaar ontvangen we enkel nog een bescheiden subsidie van de gemeente en lijkt ook een groot deel van de sponsoring in natura weg te vallen. Daarnaast is de ‘personele bezetting’ minimaal en onvoldoende om zoveel mogelijk Tilburgers met elkaar in gesprek te krijgen.

We willen echter niet dat de dialoog hierdoor stilvalt. Integendeel! Er is juist meer behoefte  aan (en noodzaak voor) open en waarderende gesprekken. Dat merken we aan de verzoeken die we regelmatig ontvangen om dialogen te organiseren of te begeleiden.

Een nieuwe tijd, een nieuwe vorm.

De dialoog in Tilburg wordt gedragen door tientallen in de methodiek getrainde gespreksleiders,  door de trainers, tafelorganisatoren én door de vele deelnemers aan de dialoog. Door Tilburg in Dialoog; door jou, door mij - door ons dus...

Dat motiveert om dóór te pakken. We willen samen met jullie, alle trainers, gespreksleiders, tafelorganisatoren en de deelnemers, de Tilburgse Week van de Dialoog jaarlijks in de eerste week van november op de agenda laten staan. We vieren in die week de dialoog!

Daarvoor zoeken we naar inspiratie, naar nieuwe vormen van samenwerking en mogelijk nieuwe perspectieven voor de dialoog. Wil jij, als individu of namens je organisatie, ook meedenken en misschien zelfs wel meewerken aan deze uitdagende onderneming? Pak dan nu je kans!

Praat en denk mee.

Op vrijdagochtend 10 juni  gaan we hierover in dialoog bij MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36 
5041 AR Tilburg

Vanaf 9 uur kun je binnenlopen, van 9.30 uur tot 11.30 uur gaan we in dialoog, we sluiten uiterlijk om 12.30 uur af.  Jeske Hamers, voorzitter van het bestuur van de Stichting Tilburg in Dialoog, zal de ochtend begeleiden.

We nodigen je van harte uit om mee te praten en te denken. Je kunt je aanmelden via deze link

Leuk je weer te ontmoeten!

Namens Stichting Tilburg in Dialoog,

Julia van de Griendt, coördinator

n Dialoog in het Kruithuis in Den Bosch over de 7

n Dialoog in het Kruithuis in Den Bosch over de 7

Op vrijdagavond 24 juni organiseert de Tilburgse kunstenares Josemieke Segers met de Tilburgse kunstenaarsclub 'Zondaars' in samenwerking met het Kruithuis in Den Bosch een expositie en een dialoogavond over de 7 hoofdzonden. 

Geïnspireerd door het beroemde werk dat lange tijd werd toegeschreven aan Jeroen Bosch hebben 7 Tilburgse kunstenaars van uiteenlopende disciplines gewerkt aan een eigen, hedendaagse interpretatie van dit thema. Het resultaat is in het Kruithuis te zien en te beluisteren van 12 juni tot 19 juli . 

Meer informatie over de expositie vind je op www.zondaars.com.

 

Voor deze gelegenheid worden 7 dialoog-tafels opgesteld waar u kunt deelnemen aan een dialoog over het onderwerp van uw keuze. Ieder gesprek wordt gevoerd met een ervaren gespreksleider van de stichting Nederland in Dialoog.

U hebt de keuze uit de volgende onderwerpen:

  • Superbia - IJdelheid
  • Avaritia - Hebzucht
  • Luxuria - Lust (seksuele lust)
  • Invidia - Jaloezie
  • Gula - Gulzigheid
  • Ira – Toorn [woede]
  • Acedia – Luiheid

 

Locatie:  Het Kruithuis in s’ Hertogenbosch

Datum: vrijdag-avond 24 juni 2016

Aanvangstijd: 20.00 uur

Voorafgaand kunt u de expositie bekijken [tussen 19.30 en 20.00 uur] en naar enkele muziekstukken luisteren die voor dit project zijn gecomponeerd.

Aanmelden [met opgave van uw eerste en tweede voorkeur] kan via deze website.

 

 

Ook leuk je in Den Bosch te ontmoeten!Tilburg in Dialoog

Van 4 t/m 11 november aanstaande is er weer de nationale Week van de Dialoog.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Tilburg in Dialoog, meld je dan aan voor de nieuwsbrief of wordt vriend op facebook.

Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je hier.

 

Ervaringen in 1 of enkele woorden.

enkele van de vele reacties op deelname aan de dialogen
enkele van de vele reacties op deelname aan de dialogen

Misschien

misschien zou je het jezelf gemakkelijker maken

als je je de mensen

terug kon denken als kinderen

dat om die en om die

eens een moeder wakker heeft gelegen

dat een vader trots als een pauw

met ze ging wandelen

dat ze een vingertje knelden

tussen de deur

en huilden om een bloedende knie

en dat ze eens in de

eerste klas hebben gezeten

een veel te groot potlood

in het knuistje

 

Trinus Riemersma

Het is belangrijk om in dialoog te blijven.

Jan de Bie, Piet Verheijen en Charles Wagenaar over hun ervaring met de dialoog. Met dank aan Straatpraat voor het filmpje!